Πατριωτική Ένωση Αγωνιζομένων Νέων

Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά

Κυκλοφόρησε στην Αθήνα το νέο τεύχος του Patria

Posted by peaneon στο Φεβρουαρίου 8, 2008

Ίσως είμαι ο μόνος, αλλά αυτή η υπόθεση με τον Ζαχόπουλο με έχει κουράσει απίστευτα. Εδώ και ένα μήνα οι πάντες και τα πάντα ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Τα δελτία ειδήσεων έχουν γίνει μονοθεματικά και ασχολούνται μόνο με το συγκεκριμένο θέμα. Λες και ο χρόνος πάγωσε την στιγμή που ο Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού (να τον χαίρεται ο κάθε προϊστάμενός του) πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι.Λές και τίποτε άλλο δεν συμβαίνει τόσο καιρό. Και να μιλούσαν τουλάχιστον ουσιαστικά, θα το αντέχαμε. Αλλά όλες οι συζητήσεις που γίνονται θυμίζουν περισσότερο ένα χωριό της δεκαετίας του ’50 παρά σοβαρές συζητήσεις. Ο Μάκης κι ο Θέμος, ο Ανδριανός και η Τσέκου. Μα πόσο πιά; Ας τους χώσουν όλους όσους ανακατεύονται μέσα, να τελειώνουμε.

Μόνο μία συνισταμένη έχει ενδιαφέρον στο όλο θέμα: Τα ποσά που ακούμε καθημερινά. Αντε εσύ να παλεύεις με 700 ευρώ το μήνα και να ακούς για τα εκατομμύρια ευρώ που πετάνε γύρω σου κάθε ημέρα. Να τα ακούνε όλοι αυτοί που μία συμπαθούν τον Μάκη, μία τον Θέμο, αυτοί που υπερασπίζονται τον καθένα, και να καταλαβαίνουν πόσο κορόιδα ήταν, είναι και θα είναι!Αυτό είναι το μοναδικό καλό από όλη την υπόθεση. Ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που είναι διεφθαρμένοι. Δεν είναι μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την εξουσία. Είναι και οι «δημοσιογράφοι», είναι και οι «δικηγόροι», είναι και οι «εργατοπατέρες», είναι όλοι όσοι στηρίζουν αυτή την πυραμιδωτή κοινωνία, που στηρίζουν το σύστημα. Να τους σιχαθεί όλους ο κοσμάκης, μήπως και ανοίξει το μυαλό του και κοιτάξει παραπέρα.Από κει και πέρα, εμείς στο PATRIA, παραμένουμε αμετανόητοι Γαλάτες, και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με ότι πιστεύουμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε.

Με τα Ίμια, με ιδεολογικό – πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Αλλά προσπαθούμε πάντα να το κάνουμε όχι σε ένα θεωρητικό επίπεδο, αλλά εφορμώμενοι από την σημερινή πραγματικότητα. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά οι απαιτήσεις των καιρών είναι άλλες.Επιμένουμε να κάνουμε αυτό που νομίζουμε ότι λείπει από την χώρα μας. Το να αμφισβητούμε και να συζητάμε τα πάντα. Το να παράγουμε πολιτική σκέψη. Πράγμα πολύ δύσκολο ομολογουμένως σήμερα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρ΄ όλο που ίσως δεν είναι ο ευκολότερος δρόμος. Χαιρόμαστε γιατί έχουμε καταφέρει να φέρουμε κοντά σε εσάς, τους αναγνώστες μία ευρύτερη άποψη για τον εθνικισμό, πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, πέρα από ατομικές φιλοδοξίες και εγωισμούς.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

διαβάστε σε αυτό το τεύχος
-ΑΔΕΡΦΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ
-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
του Δημήτρη Παπαγεωργίου
-ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΗΠΑ του Νίκου Δούκα
-Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Μάνου Κώνστα
-Ο «ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» ΚΑΙ Η (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ του Γιάννη Κολοβού
-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Χρήστου Χαρίτου
-ΑΡΧΑΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ του Θανάση Κουκοβίστα
-Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ του Γιάννη Σύρρου
-ΙΜΙΑ: ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ του Γιώργου Κουλουμβάκη
-ΣΥΝΕΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ… ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ στον Δημήτρη Παπαγεωργίου
-ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ του Βαγγέλη Χανιώτη
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΟΥΔΗ στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο
-Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του Τόμισλαβ Σούνιτς
-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ του Σπύρου Βάιλα
-Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» του Δημήτρη Σαββίδη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: