Πατριωτική Ένωση Αγωνιζομένων Νέων

Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Posted by peaneon στο Ιανουαρίου 28, 2008

Η ΠΕΑΝ θα είναι την ΠΕΜΠΤΗ στις 10:00 το πρωί στην ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ να αποχαιρετίσει μαζί με όλο τον ελληνικό λαό τον Αρχιεπίσκοπό ΜΑΣ, τον Χριστόδουλό ΜΑΣ…

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…

ΕΦΥΓΕ Ο «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»

5.50 ξημερώματα Δευτέρας. Χτυπάει το τηλέφωνό μου. «Χάσαμε τον Κεραυνό», ακούω να μου λέει μια φωνή, πολύ κοντά στον Χριστόδουλό ΜΑΣ. Δεν μπόρεσα να πω ούτε λέξη… Ήταν αδύνατο! Και τι να πω… Όταν χάνουμε το τελευταίο μας στήριγμα, εμείς οι Ελληνόψυχοι που αγαπήσαμε τον Χριστόδουλο όχι γιατί ήταν απλά Αρχιεπίσκοπος, αλλά γιατί ήταν ο «Κεραυνός»! Εκείνος που έβγαλε την Εκκλησία απο το περιθώριο και την έδωσε στον λαό της. Γιατί αυτό είναι η Εκκλησία και όχι οι παρεούλες που ακόμη και σήμερα ορισμένοι ονειρεύονται… Ο «Κεραυνός» είχε το θάρρος να μιλήσει για όλα εκείνα που επέμεναν να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε. Για Πατρίδα, για Ελληνισμό, για Ορθοδοξία, για Οικογένεια, για Αρχές, για Αγώνα, για Αντίσταση. Στο πρόσωπο του ΚΕΡΑΥΝΟΥ είδαμε όλοι μας τον Ιεράρχη του Ελληνισμού. Νιώσαμε ότι επιτέλους υπάρχει ένας Ηγέτης, που τολμάει. Και ας τον πολέμησαν μέχρι την τελευταία του πνοή κοράκια με ράσα και μικρόψυχοι, που δήθεν εκπροσωπούν τον λόγο του Θεού επί γης!
Για εμάς τους Ελληνόψυχους, μπορεί ο Χριστόδουλος να έφυγε. Αλλά δεν πέθανε…

ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ, Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Βιογραφικό

Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1939.
Το 1962 έλαβε πτυχίο Νομικής και το 1967 πτυχίο Θεολογίας. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί εννέα χρόνια ιεροκήρυκας και πνευματικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) στο Παλαιό Φάληρο, και επί επτά χρόνια Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος το 1974. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Το 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό Τύπο και σε εφημερίδες.
Ανάμεσα στις δημοσιεύσεις του ξεχωρίζουν τα βιβλία «Ελληνισμός προσήλυτος. Η μετάβαση από την αρχαιότητα στον χριστιανισμό», όπου ερμηνεύει πως πέτυχε ο χριστιανισμός να επικρατήσει και να προσηλυτίσει Έλληνες και Ρωμαίους και «Η ψυχή της Ευρώπης».
Υπό την ηγεσία του προήχθη το έργο της Εκκλησία στον κοινωνικό τομέα: Η ενίσχυση των υπαρχόντων και η ίδρυση νέων οργανισμών καλύπτουν τομείς όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, η συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα, τα θύματα το trafficking.
Η ποιμαντική θητεία του στην ηγεσία της Εκκλησία συνοδεύτηκε με την δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών για τη στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας, τη μεθοδική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
Ήταν διδάκτωρ της Θεολογίας, ομιλούσε τη γαλλική και αγγλική γλώσσα και ήταν γνώστης της ιταλικής και γερμανικής
Ήταν διδάκτωρ της Θεολογίας, ομιλούσε τη γαλλική και αγγλική γλώσσα και ήταν γνώστης της ιταλικής και γερμανικής

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: