Πατριωτική Ένωση Αγωνιζομένων Νέων

Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά

Τα δύο βαθύτερα μηνύματα του Εθνικισμού

Posted by peaneon στο Ιανουαρίου 22, 2008

Απο τις 11 Νοεμβρίου 1942 έχουν περάσει 65 χρόνια… Αυτή η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας τους εθνικιστές (και ιδιαίτερα της ΠΕΑΝ). Ο γραικύλος Πολύκαρπος Νταλιάννης προδίδοντας την ΠΕΑΝ, την οργάνωση που με βόμβα δέκα οκάδων δυναμίτη (14 κιλά) ανατίναξε τα γραφεία της ΕΣΠΟ όπου σκοτώθηκαν 43 Γερμανοι και 29 Έλληνες συνεργάτες τους, οδήγησε τους ναζιστές στην σύλληψή και μετέπειτα εκτέλεση κάποιων μελών της οργάνωσης.

Έτσι και σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνισμού, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Η εσωτερική προδοσία, διχόνοια και απειθαρχία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκαταστροφή. Για αυτό ο Εθνικισμός, σε αντίθεση με τον Μαρξισμό δεν διδάσκει την αντιπαλότητα μέσα στο Έθνος, τα κόμματα , τις τάξεις που συγκρούονται… όχι ποτέ. Τα δύο βαθύτερα μηνύματα του Εθνικισμού είναι η ενότητα και η τελειότητα.

Η ενότητα μέσα από την ομαδικότητα και την συλλογικότητα δηλαδή την πειθαρχία. Την πειθαρχία με όλην την σημασία της λέξεως, δηλαδή σε έχω πείσει (πειθώ) ότι αξίζω να σε άρχω (αρχή) και έτσι το έθνος μπορεί να αντιμετώπισει τον εχθρό με όλες του τις δυνάμεις.

Την τελειότητα την εκφράζει ο Εθνικισμός κατά ένα τρόπο σαν τον «νόμο της εξελίξεως», μέσα από την αγωνιστικότητα και ανταγωνιστικότητα, μέσα από την φυσική πάλη των Φυλών και Εθνών, μέσα από τα ψυχικά και κληρονομικά χαρίσματα του κάθε Έθνους θα έρθει το άκουσμα της τελείωσης, της μοναδικότητας.

Δυο ιδιότητες αλληλένδετες είναι η ενότητα και η τελειότητα. Το ένα δεν μπορεί να ύπαρξει χωρίς το άλλο. Ένα ιδεολογικό και πραγματικό εθνικιστικό κίνημα θα πρέπει να έχει στο αίμα του και στην ψυχή του αυτά τα δύο, αλλιώς δεν θα υπάρξει και αυτό. Αυτές είναι οι ρίζες του Εθνικισμού και από αυτές καθορίζεται το μέλλον του.

 Ελληνικό κάλλος. Ελληνική τέχνη… σημάδια τελειότητας

ΙΔΑΣ

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: